Awareness gaming: een spel met een boodschap

Recycle Raiders is een prototype van “awareness gaming”. Als afgeleide van serious gaming worden complexe ideeën inzichtelijk en speelbaar gemaakt. Feiten worden omgezet naar een pakkende verhaallijn. Hierdoor is het mogelijk informatie op een speelse manier tot je te nemen. We combineren hier de kracht van illustratieve beeldtaal met game architectuur.

Momenteel werken we aan een werkend prototype gebaseerd op het het Precious Plastic principe dat is bedacht door Dave Haggers en slaan we de brug naar locale educatieprojecten voor scholieren.

Het spel maakt inzichtelijk dat plastic afval een waardevolle grondstof kan zijn die je door middel van eenvoudige installaties op buurtniveau kunt omzetten naar bijvoorbeeld filament voor een 3D printer. Voor de doelgroep (8-16 jaar) sluit deze manier van informatievoorziening beter aan bij de belevingswereld. De boodschap wordt eerder spannend en uitdagend gebracht, dan belerend.

Het spel simuleert het plastic-verzamelproces, leert je over verschillende soorten plastic en laat tegelijkertijd zien hoe je er ook weer iets nieuws mee kunt maken. Door met verschillende spelers en sceneries te spelen sluiten we aan bij de verschillende voorkeuren en leeftijdsgroepen.

 

studiobliq_recycleraiders_gameficatie_markt

studiobliq_recycleraiders_gameficatie_afvalmonsters2

studiobliq_recycleraiders_gameficatie_04

 

 

studiobliq_recycleraiders_gameficatie_stadsprenten