Getekende plattegrond van plangebieden voor gemeente Hilvarenbeek

In opdracht van gemeente Hilvarenbeek hebben we een serie plattegronden gemaakt van plangebieden met vrije bouwkavels.

Ons werd gevraagd om aantrekkelijke en heldere, getekende plattegronden te ontwerpen waarop bouwkavels worden aangeduid. Deze tekeningen werden ingezet voor het maken van een interactieve plattegrond op de gemeentelijke website. De kadaster tekeningen en een beschrijving van de kenmerken van de omgeving (Beekse Bergen, natuurgebieden, aanbod sportvoorzieningen, scholen, openbaar vervoer) werden door de gemeente Hilvarenbeek aangeleverd. Naast wijken in Hilvarenbeek ging het om kavels uit de naburige dorpen, zoals Diessen, Esbeek en Haghorst.

studio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratie_kavels_2

 

Voor deze opgave werd gewerkt in een “twee-en-half-D” perspectief. (Hierbij wordt een plattegrond isometrisch gebruikt waardoor het beeld niet wordt vertekend en herkenbaar blijft.)

Op de overzichts plattegrond zie je in welke omliggende dorpen en wijken kavels te koop zijn. Op de website van de gemeente kan de overzichtskaart aangeklikt worden, waarna er een vergroting van de illustratie op het scherm verschijnt. Op deze deelkaart zijn de afzonderlijke vrije kavels te zien, plus alle faciliteiten uit de directe omgeving. Denk aan school, speeltuin, sportpark, wegen, natuurgebied, water, bebouwing en afstand tot het centrum en openbaar vervoer. Op deze manier is in één opslag duidelijk hoe het kavel zich verhoudt tot de omgeving. Daarbij zijn per kavel de specificaties te raadplegen, zoals oppervlakte en prijs.

studio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratiestudio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratie_kavel_4studio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratie_kavel studio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratie_kavel_5
studio_bliq_plattegrond_gemeente_hilvarenbeek_plan_illustratie_kavels

De gemeente Hilvarenbeek heeft uitbreidingsplannen voor woningbouw in verschillende dorpskernen uit de provincie Noord Brabant. Er is bouwgrond beschikbaar in: Gelderakkers en Loosche Akkers in Hilvarenbeek, Vroonacker in Diessen en De Welder in Haghorst. Daarnaast geeft de gemeente grond uit op het bedrijventerrein Mierbeek in Esbeek en in Vroonacker.