Ontwerp en illustraties prentenboek De geest van…

cover_af.indd

“De geest van Overijssel. Een spannende verhalentocht” is een sprookjesboek vol met spannende, historische en hedendaagse volksverhalen. De verhalen zijn geschreven door de winnaars van de schrijfwedstrijd ‘Geef je woonplaats een eigen volksverhaal!’. Een wedstrijd die werd uitgeschreven door de provincie Overijssel. De beste 30 inzendingen werden gebundeld.

Studio BliQ maakte in opdracht van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland  de poster, postkaart, infofolders en flyer voor de verhalenwedstrijd. Daarnaast verzorgden we het ontwerp, de vormgeving en de tekeningen van het prentenboek.

Nederlands, 112 pagina’s
Redactie: Saskia van Oostveen, Ineke Strouken
Uitgeverij Profiel, november 2012

ISBN10 9052945381
ISBN13 9789052945385

bliq_illustratie_boek_overijssel3

bliq_illustratie_boek_Overijssel
bliq_illustratie_boek_overijssel2 bliq_illustratie_boek_overijssel_4

 

illustraties_studio_bliq_boek_overijssel

illustratie_bliq_boek_overijssel_ridder_paard

 

     

illustratie_bliq_boek_overijssel_koets    bliq_illustratie_vogel_kooi_tekening

illustratie_bliq_boek_kip_hoen

illustratie_bliq_boek_petersburg_stad
illustratie_bliq_boek_taart_gebak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

illustratie_bliq_boek_overijssel_fietskar

In  de tocht word je meegenomen naar verschillende plekken in Overijssel. De verhalen gaan over volkslui uit het verleden, kasteleins, ridders en molenaars, historische figuren en mythische wezens, echte helden en sprookjes figuren. Het boek geeft een goed beeld van hoe oude verhalen en sprookjes uit het verleden in een nieuw jasje worden gehesen en zo de traditie van verhalen vertellen levend houden.

bliq_boek_overijssel_volksverhalen

 

De cover illustratie is een verbeelding van de verhalentocht door Overijssel. Een afwisseling van de zonnige, onbezorgde dag, met de spanning en de angst van de donkere nacht. Hiervoor is gekozen voor de collage techniek. Het binnenwerk van het boek bestaat uit tekeningen in pen en inkt, later ingekleurd met ecoline en waterverf.