Illustraties geschiedenis Kindercanon / Juniorcanon

illustratie_juniorcanon_studio_bliq_voorne
illustratie_juniorcanon_studio_bliq_voorne4
illustratie_juniorcanon_studio_bliq_voorne2illustratie_juniorcanon_studio_bliq_voorne3

De Junior Canon is een geschiedenis boek voor kinderen en wordt gebruikt door basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8.

Met deze kindercanon krijgen leerlingen een overzicht van de geschiedenis van de plek waar zij wonen. Oude verhalen uit het verleden van Hellevoetsluis of Brielle, maar ook gebeurtenissen uit de oertijd op Voorne of over de aanleg van de metro in het heden. Van Gerard van Voorne, – een jongen die in de Middeleeuwen op Voorne-Putten woonde -, is een stripfiguurtje gemaakt, die de leerlingen langs de belangrijkste gebeurtenissen uit de regionale geschiedenis leidt. De Junior Canon komt overeen met de tijdvakken uit de landelijke geschiedenislessen in de klas en is een mooie regionale aanvulling daarop.

regenten_vorsten_canon_illustratie_bliq

De juniorcanon van Voorne Putten en Rozenburg werd mogelijk door ‘Voorne in alle Staten‘, het samenwerkende cultuurprogramma van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Bernisse, Westvoorne en Spijkenisse en de Provincie Zuid-Holland.

Bekijk hier de pdf van de Juniorcanon.

Studio BLiQ maakte de figuurtjes van Gerard van Voorne, en alle historische collages in de canon. Vormgeving: Reitsma & Snijders.

bliq_canon_jeugd_illustratie_geschiedenis
bliq_illustratie_canon_kinderen_geschiedenis_2

 

televisie_computer_canon_illustratie_bliq

monniken_ridders_canon_illustratie_bliq

pruiken_revoluties_illustratie_canon_bliq

studio_bliq_geschiedenis_canon_illustratie_2

studio_bliq_geschiedenis_canon_illustratie_3

studio_bliq_geschiedenis_canon_illustratie_4